Beoordeling 9.5 gebaseerd op 156 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Wie bij het horen van de naam ‘Heel Holland Zont’ denkt aan een nieuw televisieprogramma, heeft het bij het verkeerde eind. Heel Holland zont is een nieuw initiatief van enkele specialisten uit de zonne-energiebranche, met als doel de markt voor zonne-energie terug te brengen naar de specialist in de regio.

De kans is groot dat consumenten het overzicht in de zonne-energiebranche een beetje kwijt zijn. Er lopen inmiddels honderden verschillende projecten die zonne-energie promoten en evenzoveel installatiebedrijven die zonnepanelen aanbieden. Arjan Eikelenboom en Rik Koedam gaan daar wat aan doen. Om consumenten het overzicht terug te geven, richtten beide heren wel weer een nieuw project op; maar dan wél een stuk efficiëntere dan al zijn voorgangers.

Efficiënt en overzichtelijk

“Het merendeel van de grote, collectieve zonne-energieprojecten is opgezet door en met overheidsgeld gefinancierde organisaties”, vertelt Eikelenboom. “Kenmerkend voor een groot deel van deze projecten is dat zij met uiteenlopende aannemers zaken doen die op hun beurt weer verschillende installateurs moeten inhuren, die vervolgens het installatiewerk verzorgen. Dit kan veel efficiënter vinden wij.”

En zo ontstond Heel Holland Zont. Het project draait inmiddels een week. “Met Heel Holland Zont willen wij de zonne-energiemarkt terugbrengen naar waar hij volgens ons thuis hoort: bij de lokale, professionele specialist en installateur. Omdat wij de route kort en overzichtelijk houden, halen wij er veel overheadkosten uit. Daarbij heeft de koper het voordeel dat hij service krijgt van een bedrijf in zijn eigen gemeente of regio; misschien wel zijn vaste installateur. Dit is tevens een stimulans voor de lokale economie én de lokale werkgelegenheid.”

Verstand van zaken

Als andere voordelen noemen de initiatiefnemers nog het feit dat kennis lang niet altijd paraat is bij de door de overheid gefinancierde organisaties. “Met Heel Holland Zont brengen wij de markt van zonne-energie terug naar de bedrijven die echt verstand van zaken en service kunnen leveren. Daarnaast kunnen wij ook, door rechtstreeks met professionele aanbieders uit de eigen regio te werken, een hogere kwaliteit zonne-energie-installatie leveren voor vaak een even zo scherpe of nog lagere prijs.

BRON: https://www.installatieprofs.nl/

Categorieën: zonnepanlen